Tuesday, February 17, 2015

Suamiku Encik Perfect 100!

mlm nie fefeeling jiwang pulak.. bkn sbb cite 'Suamiku Encik Perfect 10' tgh hit skang.. bkn3.. She x tgk cite mlayu klu kat wayg.. hoho.. bkn juge sbb Valentine baru2 nie.. saje je tetibe nk up entry yg romantik2 sikit.. penangan hormon ocytoxin mungkin.. haha! mood cintan- cintun sdg mekar, walaupon beliau dah lame membobokkn diri mninggalkn diriku terkebil2 kat sebla neh.. T_T


syg sgt2 kat dia.. he is a good husband.. really.. apa yg buat She syg kat dia? meh She list kan beberapa ciri yg ada dlm diri incek hubby yg seorg ini..

Cool

 dari start mumule kenal lagi, She dah envy dgn sifat cool dia.. dia jenis yg suka berbincang secara berhemah bila ada sumting yg dia x puas hati.. x pernah even once dia naik tgn bila marah.. even tinggi suara pon xde.. She yg kekadg tertinggi suara ade lah.. tapi not like menengking kuat2 tu, juz nada suara tu ditekankan sikit utk tujuan penegasan.. She rase klu lah She nie jenis yg menengking teruk2 tu, dah lama kena tinggal.. huhu!

Adil

nie salah satu pendekatan yg both of us apply utk maintain relationship kitorg dari zaman kapel.. klu dia boleh, so She pon boleh.. x paham? em contohnye, klu dia bole hang out ngan kenkwn girl, so She pon bole jgk do the same thing ngan kenkwn boy.. so, secara x langsungnye, masing2 akan avoid la that thing.. the concept is; bila kite nk buat sumting, kite fikir dulu kite marah x klu partner kite buat bende tu.. bygkan partner kite buat, kite rase ape.. klu marah, so x wajar lah kite buat.. contoh lain yg simple, klu boy bole kua mlm, so girl pon bole.. dont ever discriminate based on gender, be fair.. baru lah persefahaman tu kuat..

Rajin

yup! beliau mmg rajin.. klu She x larat nk masak ke, dia yg akn take over the kitchen.. jgn terkejut, nasik goreng dia super sedap ouh! kalah She masak.. selain tu, pinggan pon dia basuh sendiri.. mmg dah dididik dari kecik katenye.. bagusnye anak teruna org.. adik2 She pulak dah terlambat sgt nk ajar basuh pinggan sendiri.. family She jenis yg konservatif sikit.. ape2 yg related dgn dapur mmg bkn urusan org lelaki at all.. memandgkn She sorg je anak pompuan tunggal kat uma tu, segala jenis urusan keje rumah mcm basuh pinggan, basuh baju sume mmg She lah yg buat mase zaman anak dara dulu.. bila kenal dgn Riky, rase cm kekok sikit tgk dia x mcm adik2 She.. even mase mumule kenal, disbbkn kerajinan dia tu, She dgn x sngajenye ter presume dia as 'pondan'.. haha!

Menjaga Penampilan

orgnye very pembersih.. dia sgt concern bab penampilan.. & yg bestnye, dia sgt wangi! even klu kat uma je pon berspray perfume & setting rambut.. satu lagi yg She suka, dia jenis yg susah nk berpeluh.. so mmg xde bau2 yg tidak enak kat diri dia walaupon without perfume.. juz imagine, dia punye mandi je dekat sejam.. mane x bersihnye.. slalu bila dia lps mandi tu, rase cm tergode je tgk dia.. charming semcm, rase nk terkam aummmm2! kihkih!

Memahami

Riky nie jenis yg klu kite dah ckp yg tu, itulah yg dia akur.. dia bkn jenis memakse.. contoh yg senang, klu She kate x larat nk masak, dia x akn pakse suruh masak jgk.. or nk mrajuk ke ape.. no, he is not that kind of person.. mmg selese.. klu pagi bila dia nk pegi keje, if dia tahu She xdpt tidur mlm & baru je nk lelap pagi tu, x pernah dia pakse She bgn jgk buatkn breakfast ke bagai.. sgt2 memahami.. contoh lain, sejak dari zaman kapel lagi dia mmg sedia maklum yg She x pandai gosok kemeja.. so, bila dah kawen, dia x pernah pakse She gosok kemeja dia.. pernah jgk She try buat, tapi mmg hampeh.. She mmg fail gosok baju kemeja.. klu She gosok jgk, mmg at last dia terpakse repeat gosok balik.. huhu!

Terima She Seadanya

biase lah pembawakan bile pregnant nie, sgale yg buruk mesti akn terexposed.. penampilan She dah x terjage dah.. angin dari mulut (sendawa), angin dari bwh (kentut), lemak & babad kat badan, muka yg pucat xde seri, parut pigmentasi, sume2 yg serabai lah, dah pon terjadi kpd diriku ini.. kekadg siyes segan dgn dia.. bila berjalan berdua, rase mcm x match je.. slalu sgt ade je mate2 awek yg memandg kitorg sampai She bole telepati minda diorg; "asal boy nie jalan pegang tgn kakak dia.." T_T
bila rase insecure, slalu jgk tnye dia.. "abg, ayg still cantik x?" bile jwpn dia "cantikk.." lege sikit lah hati nie.. ade timing klu dia jwb "emm.." je smbil angguk without even looking at me, rase mcm hilang pedoman nk idup kat dunia nie dah.. sadis sgt perasaan tu tau.. uhuk2! to abg, tggu sikit ek.. lps abez pantang ayg pasang badan balik back to normal.. nnt ayg telepati boy2 yg tgk kite, diorg ckp cmnie pulak --> "nape girl nie jalan pegang tgn dgn atok dia.." wakaka!

Not an Active Smoker

actually dia bkn perokok pon sebnanye.. dulu dah berhenti agk lama jgk la.. but then lately nie mcm kerap jgk She tgk dia smoke.. might be sbb stress sikit bz keje.. plus bila hang around with his boss or kenkwn dia yg smoke, tiapkali dihulur kotak rokok tu dia xdan nk tolak.. tapi dia jenis yg on off je.. bkn jenis yg kena slalu beli rokok.. dia bkn perokok tegar la snang ckp.. bila stress or dgn kenkwn je dia smoke.. & klu dia nk smoke pon, dia xkn smoke dpn She.. very concern ngan babies.. takot effect babies katenye.. good dad.. <thumbs up>

Tak Berdengkur

haha! satu ciri kat dia yg mmg She bersyukur sgt2! She amat x suka lelaki yg tidur berdengkur.. very annoying.. tapi biase lah klu letih sgt sometimes ade jgk dia terberdengkur.. as a girl pon She admit jgk kekadg klu penat sgt, kite x sedar kite snoring.. but then bkn jenis yg wajib berdengkur bila tidur tu dah kira syukur sgt2 lah kn.. dia tidur pon comel je.. bila x bole nk lelap, She slalu tenung dia tidur.. tenang je rase..

erm, so far tu lah antara ciri2 incek hubby yg buat She cair.. byk lagi yg baik pade diri dia.. She bersyukur sgt2 dpt dia as a husband.. She rase beruntung sgt2.. mmg sgt2 syg kat dia.. lebih2 lagi bila dia dah berjaye bagi dua babies kat She.. bertambah SAYANG gile She kat dia! & She x akn pernah lupe tarikh dia mintak kapel 31 Julai 2006, tarikh yg She mmg appreciate wujud dlm idup She nie.. segale kenangan mase kapel, baik yg best or yg x best sume mmg akn tersemat rapi je dlm kpale nie.. luv u abg.. muchas gracias for being mine!



'I would die a hundred times over, juz to have u standing here alive in front of me..'



2 feedback:

Shaz Burn said...

seorang yg setiakawan !

hoho..nk tambah sikit ciri incek hasben my bff ni. i'll never forget the words "die kwn iky" tu. time tu ade ckit pbalahan between me n my ex n u backup her..tp iky bpihak pd ak. huhui.. tengs both of u became my besties..hope our relationship remains forever. ^^

o'she ashikin muzapa said...

tetibe aku mngalami simptom mkn semut cm ko shaz.. kes ape ek? ex yg manekah? fatin ea? maklum la, ko kn playboy tegar unikop dulu.. kompius yg mane satu.. kihkih!

Post a Comment